Özürlü öğrenciler böcekli sınıfa!

Haber Giriş : 29 Eylül 2005 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlangıç İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı'nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin hali içler acısı. Engelli öğrenciler, böceklerle dolu sınıfta eğitim görüyor.

Günde 6 saat eğitim gören çocuklara yemeklerini ise veliler evlerinden taşıyor. Yıllardır çalmadık kapı bırakmayan ve sahipsizlikten yakınan veliler bu durum karşısında adeta isyan ediyor. Geçen yıllarla birlikte bürokrasiyi de eskiten veliler, şimdi engelli öğrencilere uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Zihinsel engelli öğrencilerin eğitim savaşı yürekleri dağlıyor. Patlangıç İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı'nda eğitim gören zihinsel engelli 18 öğrencinin kaderlerine terk edilişi karşısında çaresiz kalan velilerin mücadelesi bundan 6 yıl öncesine dayanıyor. 6 Yıldır çalmadık kapı bırakmayan veliler, bu güne kadar hiçbir sonuç alamadıkları gibi çaresizliğin ve umutsuzluğun gölgesinde zihinsel engelli çocukların eğitim savaşını veriyorlar. Günde 6 saat eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de yemek sorunu. Velilerin evlerinden taşıdıkları yemeklerle günlük ihtiyacını karşılayan öğrenciler, sınıfın hijyenik şartları karşısında da boynu bükük kalıyor. Sınıfın badana ve boya sorununun yanı sıra bakımsızlıktan böceklerle dolan sınıf, engelli çocukların sağlık koşulunu da olumsuz yönde etkiliyor.

6 Yılda 3 Müdür Değişti Ancak?!

6 Yıl boyunca çalmadık kapı bırakmayan zihinsel engelli öğrencilerin velileri, 6 yılda 3 İlçe Milli Eğitim Müdürü değiştiğini, her birinin her defasında sorunların çözümünde destek sözü verdiklerini ancak bu güne kadar hiçbir işin ucundan tutulmadığını belirttiler. Yıllardır zihinsel engelli çocukların insan gibi eğitim görmesi için büyük bir mücadele ve dayanışma örneği sergileyen veliler, çaldıkları kapıların yüzlerine kapanması karşısında yine de umutlarını yitirmediler. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Uzunoğlu'nu ziyaret eden veliler, zihinsel engelli çocukların yaşadığı eğitim dramını bir kere daha masaya yatırdılar. Sınıfın koşulsuz hijyenik şartları, çocukların yemek sorunu, susuzluk ve düzensiz park sorunlarını Uzunoğlu'na ileten velilere yardım sözü veren İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Uzunoğlu, en azından engelli öğrencilerin yemek sorunu ve diğer sorunlarının çözümü konusunda çeşitli girişimlerde bulunulacağını ifade etti. Patlangıç İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan Özel Alt Sınıfı'nda eğitim görmeye çalışan engelli öğrenciler adına Fethiye'de engelliler okulunun yapımının yıllardır beklenen bir özlem olduğu görüşünde birleşen veliler; 6 yıldır çaldıkları kapıya bir yenisini daha ekleyerek, çaresiz ancak umutlu bekleyişlerini sürdürmek üzere evlerinin yolunu tuttular.

Batının Doğusu Olmayalım !

18 Zihinsel Engelli öğrencinin eğitim gördüğü Patlangıç İlköğretim Okulu Özel Alt Sınıfı'nın günümüz şartlarında iyileştirilmesi zor değil. Hayırsever vatandaşların da desteğiyle engelli öğrencilerin eğitim yuvası, insani şartlara dönüştürülebilir. Engelli çocukların topluma kazandırılması, atılacak adımlarla hiçte zor değil.

www.sonsayfa.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber